Fair Fashion Festival 2018

Afgelopen zaterdag, 6 oktober 2018, was het Fair Fashion Festival in Utrecht. Young & Fair organiseerde dit festival net voor de Dutch Sustainable Week. De Janskerk en het plein ernaast, naast de wekelijkse bloemenmarkt, werd omgetoverd tot een Fair Fashion paradijs. Aan de hand van een modeshow, een fair fashion markt, diverse sprekers en workshops werd het onderwerp eerlijkheid en duurzaamheid in de modebranche onder de aandacht gebracht.

De fair fashion liefhebber kon zijn portemonnee legen op de markt waar een ruim aanbod was in eerlijke kleding en accessoires. Tussen deze marktkramen onder de mooie door de herfst gekleurde bomen stonden wij, Eljada Fashion, met onze kleding. We hadden een selectie meegenomen van onze m

ooie dames- en herencollectie die we etaleerden op de marktkraam. Onze missie was niet alleen om kleding te verkopen, maar ook om de bewustwording te vergroten. Om deze reden hadden we bijvoorbeeld een bord met de wereldkaart erop meegenomen waarop we aangaven waar alle kleding gemaakt werd, want transparantie is natuurlijk één van de belangrijkste dingen als het gaat over fair fashion. Ook hadden we houten (want plastic is natuurlijk uit den boze) bordjes met foto’s en uitleg over onze kleding.

Het leuke was om daar nieuwe en oude (en misschien zelfs toekomstige?) klanten te spreken. De meest gehoorde vraag was ongetwijfeld waar onze kleding van gemaakt was. Na uit te leggen dat veel van onze kleding van biologisch katoen was kwamen er dan vaak andere vragen over bijvoorbeeld waar het vandaan kwam enzovoort.

Persoonlijk vonden wij het ook leuk dat er veel mensen van de bloemenmarkt af kwamen. Deze mensen kwamen niet bewust voor eerlijke kleding, maar maakten wel kennis met eerlijke merken. Zo hebben we leuke gesprekken gehad over w

aarom je eigenlijk eerlijke kleding zou dragen (waar we misschien later nog eens een stukje over schrijven).

Ook was de kleding van Eljada Fashion te zien op de catwalk in de Janskerk naast andere eerlijke kledingmerken. Mooi om te zien dat er zo’n divers aanbod is in eerlijke kleding en dat wij daar aan bij konden dragen.

We hopen dat een festival als deze bijdraagt aan de bewustwording omtrent het thema eerlijkheid.

Was jij ook in deze Dutch Sustainable Week op een festival? Zo ja, welke en wat zou jij graag nog meer zien in Nederland?

No comments yet.

Geef een reactie

ELJADA FASHION