Fashion Revolution 2020

24 april 2013 stortte Rana Plaza Factory in. 1138 mensen stierven en vele andere waren gewond. Dit had voorkomen kunnen worden als modebedrijven bereid waren geweest om controles uit te voeren op de veiligheid van het gebouw. Als ze bereid waren geweest om meer geld in de fabrieken en de werknemers te steken en zelf iets minder winst te maken.

1138 mensen overleden… en waarom? Omdat modebedrijven winst belangrijker vinden dan het welzijn van andere mensen. Omdat “wij” goedkope kleding belangrijker vinden dan het welzijn van de mensen die ze maken.

24 april 2013 is Fashion Revolution ontstaan. Elk jaar in deze week worden merken aangemoedigd om transparantie te tonen over het proces van de kleding.

Eljada koopt de kleding in bij Stanley/Stella die een voorloper zijn in transparantie en een eerlijk en duurzaam maak proces. Ook heeft dit bedrijf in de huidige coronacrisis al direct gezegd dat ze de kledingorders gewoon betalen. Zodat ook de werknemers nu nog doorbetaald kunnen worden. Hier zijn wij trots op en we zijn ook erg blij dat wij met hun samenwerken!

Op de foto’s zien jullie een aantal werknemers die de kleding maken. Zij werken in goede werkomstandigheden en krijgen een eerlijk loon. 

De kleding wordt door ons zelf bedrukt in Nederland. 

We hopen dat nog vele merken zullen in het tonen van transparantie, maar bovenal het voorop stellen van eerlijke en veilige werkomstandigheden.

Zodat een dag als 24 april 2013 nooit meer zal gebeuren!

No comments yet.

Geef een reactie

ELJADA FASHION