Iedereen is gelijk

Je kunt het niet gemist hebben: alle Black Lives Matter demonstraties. En terecht, want wat er gebeurd is met George Floyd, gestikt door mishandeling tijdens een aanhouding, is verschrikkelijk. Dit had nooit mogen gebeuren en mag niet meer gebeuren.
Zwart of blank, iedereen is gelijk.

September 2015. Op het strand van de Turkse badplaats Bodrum ligt een Syrisch jongetje. Hij leeft niet meer. Niemand weet wie hij is. Niemand kent zijn naam. De wereld is in shock. Er wordt een mooie hashtag aangemaakt: #menselijkheidaangespoeld. Maar wat heeft dit jongetje daar aan? Zijn naam is Aylan Kurbani en hij is 3 jaar geworden. Ook zijn broertje Galip (5) en zijn moeder Zahin (27) overleven de barre tocht over zee niet. We zijn te laat! Waarom hebben wij dit niet kunnen voorkomen? Waarom laten wij mensen in de Middellandse Zee verdrinken? Waarom helpen wij niet de mensen die op de vlucht zijn?  
Nederlander, Belg, Griek, Turk, Syriër, iedereen is toch gelijkwaardig.

Afgelopen maand zijn er door International Justice Mission (IJM) – een organisatie die wij een warm hart toedragen – 150 jonge vrouwen en meisjes bevrijd uit een kledingfabriek in India. Tijdens de corona-lockdown werden zij vastgehouden in de fabriek en moesten ze doorwerken, ook als ze ziek waren. Goddank zijn ze bevrijd! Waarom moeten mensen in derdewereldlanden voor een schamel loon werken voor onze kleding?
Arm of rijk, iedereen is gelijk.


Nog steeds worden mensen gediscrimineerd omdat ze een andere huidskleur hebben of omdat ze anders zijn.
Nog steeds vluchten mensen uit landen waar onderdrukking, armoede of oorlog is en zitten vluchtelingenkampen overvol.
Nog steeds werken mensen voor een laag loon onder erbarmelijke omstandigheden voor de kleding die wij dragen. Iedereen is gelijk?

Be the change you wish to see in the world! Behandel iedereen gelijk, help elkaar, wees goed voor elkaar, steun vluchtelingen, sta open voor andersdenkenden, en koop eerlijk.

No comments yet.

Geef een reactie

ELJADA FASHION